top of page

Årets Kattebøker som er den perfekte julegaver til de som elsker katter!


Leter du kanskje etter den perfekte gaven til en som elsker katter? Eller kanskje du som katteeier ønsker mer informasjon eller noen kule bøker om katt? Eller kanskje du har et barn du ønsker å glede med en kattebok?


I dag skal vi gå igjennom noen bøker, de første er tre Norske bøker for katteeiere, så tre engelske bøker. Så på slutten er det tre bøker for barn som kan hjelpe barn å forstå og elske katten i en tidlig alder.


Julekonkurranse!!!

Vi har også en konkurranse nå frem til den 15 Desember hvor du kan vinne en fin julegave til deg og en til din katt. Alt du trenger å gjøre er


1. Følge oss på Facebook og Instagram.


2. Legg igjen en emoji under julekalenderen vår som blir postet hverdag på Facebook, jo flere innlegg du legger igjen en emoji på, vil sjansen være større for å vinne. Det vil si en emoji = 1 sjanse mens 15 emoji = 15 sjanser.


Kattebøker alle katteelsker burde les

Årets nyhet:

Jesperpus og Kasper´s Gylne Puseblikk

Dette er en fantastisk ny bok som er en oppfølger av den populære Jesperpus boken som du kan lese mer om under. Men i denne boken blir du kjent med lillebror Kasper og hans fortelling fra å være en feral katt til den han er i dag, men boken er også full av Jesperpus og Kasper sine poseringer og et skrått katteblikk på hverdags opplevelsene deres.


Dette er en sikkelig "feel good" bok som gir mye glede, inspirasjon og nytte for alle katteeiere.
Jesperpus - en helt spesiell katt


Dette er en fantastisk bok om en fantastisk katt. Denne boken gir oss et innblikk i Jesperpus sin verden.

Jesperpus er ikke som andre katter. Jesperpus går på ski, på toppturer, han svømmer, rir på hest - eller slapper av oppi tursekken til Matmor. Men Jesperpus er også som katter flest: Han elsker å jakte på fugler og mus og misliker andre katter.


Dette er en fantastisk bok som viser at katter har fantastiske personligheter og kan være så mye mer enn de gamle mytene og holdningene mange har om katter. En katt er virkelig ikke bare en katt.


Boken kan du kjøpe i denne linken: Jesperpus - en helt spesiell kattKatten; atferd og velferd


Bjarne Braastad er professor i etologi, forfatter og katteekspert og har igjennom mange år vært mannen som gir opplæring i katteatferd og velferd for veterinær studenter, etologi studenter, samt atferds konsulenter. Han tar oss med inn i forskingens side av kattehold og viser mange gode råd og kunnskap i sin bok. Dette er virkelig en bok alle katteeiere burde eie.


Jeg legger med informasjonen om boken fra Adlibris.


Denne boka gir deg kompetansen du trenger for at du skal kunne gi katten et rikt liv sammen med deg. Med denne boka vil du forstå katten din bedre, slik at dere kan utvikle et tettere sosialt bånd. Kunnskap gir trygghet, og når du kjenner kattens naturlige atferd og hvilke behov den har, og du forstår hvorfor katten biter eller gjør fra seg på teppet i stua, så kan du løse problemene men framfor alt, du kan hindre at de oppstår. Boka hjelper deg med å oppfylle kunnskapskravene som dyrevelferdsloven stiller til dyreeiere. Du får kunnskaper om atferdsutvikling, språk og sosial atferd, katten som rovdyr, navigasjonsevner, dyrevelferd, atferdsbehov, atferdsproblemer, kattehold i borettslag og hvordan katten utviklet seg fra villkatt til huskatt. Forholdet mellom katt og menneske er et viktig tema i boka, og den viser hvordan katten kan bidra til å gi mennesker en bedre fysisk og psykisk helse. Boka inneholder QR-lenker til korte YouTube-videoer og lydfiler fra forfatterens forelesninger om kattens atferd og velferd.


Du kan kjøpe boken i de fleste bokhandlere, men også i denne linken: Kattens atferd og velferd


Total Cat Mojo


Jackson Galaxy er kjent som USA sin katteekspert og er verdenskjent for sin spesielle stil og enorm kunnskap hos katter. Spesielt katter med atferdsproblemer, men også dette å forebygge disse problemene. Denne boken er kun på engelsk, men for de som kan lese på engelsk er dette en bok jeg kan anbefale absolutt alle. Den er i tillegg veldig morsom og lett skrevet slik at de fleste katteeiere vil få en god forståelse av godt kattehold.


Boken kan du kjøpe her: Total Cat Mojo


Catification og Catify to Satisfy


Jackson Galaxy og Kate Benjamin tar dere med inn i verden av kattifisering (catification) og viser hvordan vi kan bygge om huset eller ommøblere hjemmet slik at vi kan optimalisere livet for våres katter. Det finnes to bøker fra disse om Catification og begge har gode tips og råd samt alt det grunnleggende på hvorfor vi burde kattifisere hjemmet vårt. Dette er en bok som er perfekt for de som ønsker å legge tilrette for kattene sine, men på samme tid holde hjemmet stilrent eller kult. Dette er bøker som inspirerer de som ønsker å gjøre en forskjell i hjemmet for sine katter.


Bøkene får du kjøpt: Catification og Catify to Satisfy
Bøker for de aller minste

Det er aldri for tidlig å lære barna å forstå, respektere og elske katter, det er den fremtidige generasjonene som vil ha mest effekt på kattens status i fremtiden, så hvorfor ikke lær dem å forstå katten og elske dem mens de er små.


Katten min


Bjarne Braastad har laget en bok for de aller minste hvor de kan lære seg kattespråket. Hva sier katten når: Den koser seg, er sint, kjeder seg, er sulten, ønsker velkommen og lengter. Denne boken passer for barn mellom 0-3år.


Boken får du kjøpt her: Katten Min


Jesperpus barnebøker


Aina Stormo og Hanne Kristin Rohde har skrevet to utrolig kule barnebøker så Jesperpus kommer ut som Leseløve! Disse bøkene passer barn mellom 6-9år.


Jesperpus og reven

En dag oppdager matmor Aina at Jesperpus er søkk vekk! Hun går inn på gps-en og ser at Jesper er langt hjemmefra, og når hun legger ut for å lete etter Jesper, skjønner hun at reven har fått ferten av katten...


Jesperpus på skitur

Jesperpus og matmor Aina skal på skitur, og Jesper er lettet når bilturen er over og han kan løpe med sele i skisporet.

Men plutselig faller matmor Aina og det blir litt dramatisk!


Disse bøkene får du kjøpt i duo pakke eller separert i linkene under:
Dette er bare noen av de kule kattebøkene der ute, men det finnes ikke så mange norske bøker eller bøker generelt som tar for seg katten på en lett og enkel måte. De andre er ofte pensumbøker, ellers er de eldre bøker som ikke er oppdatert med tanke på nyere forskning og da må man ta alt med en liten klype salt. Men disse bøkene kan jeg virkelig anbefale å lese.


Håper dette kan hjelpe dere litt med julegaver og minske stresset på hva man kan kjøpe av bøker til en som elsker katter.


Mvh Trine, Måne og James.

199 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page