top of page

Kattedate på Lerud kattepensjonat med Kattens Fremtid i Norge.

Oppdatert: 4. apr. 2020


Bilde fra Lerud kattepensjonat

Som kanskje mange har fått med seg er Cat Office med i en gruppe som heter Kattens Fremtid i Norge som har samlet sammen mange organisasjoner og fagpersoner innenfor katt for å få til et samarbeid til å øke kattens status i Norge. Vi har jobbet lenge med dette og vi holdt tale foran Stortinget i fjor for å få frem obligatorisk ID-merking av katter og har aktivt delt oppropet og informasjon om husløse katter her på bloggen. Men vi ønsker så sterkt å få 2020 til å bli kattens år. Så i helgen samlet vi syv fantastiske folk fra forskjellige steder, med forskjellige bakgrunner og forskjellige personligheter, noe som gjorde oss til et fantastisk team når man jobber mot felles mål. Det var et utrolig koselig og produktivt møte med masse nye ideer og muligheter vi kommer til å prøve fremover og jeg gleder meg enormt til å gi dere oppdateringer mens vi går og lager nye bølger, og vi kommer til å lage nye bølger det vet jeg.


Jeg ønsket i dette blogg innlegget å dele dagen litt med dere, men også vise det fantastiske Lerud kattepensjonater igjen. Jeg forelsker meg mer og mer i stedet når jeg er der. Håper mange andre kattepensjonat kan øke dyrevelferden opp til nivået Lerud har. For det finnes mange dårlige kattepensjonat som jeg aldri ville ha satt mine katter på under noen omstendigheter og dette stedet kan kanskje bidra med å øke standarden.

Lerud Kattepensjonat

Vi møttes alle hjemme hos Vibeke og Jan den 18 Januar. Vi begynte møtet først og diskuterte mange ideer før vi tok en pause og besøkte Kattepensjonatet og kattene som var på ferie denne gangen. Om du ønsker å lese om mitt første besøk så kan du lese det her: Lerud kattepensjonat og få litt dypere innsikt om stedet.

I dag var vi litt flere på besøk en sist, men var veldig hyggelig å se flere skeptikere som jeg var til pensjonater, bli overbevist om at dette stedet faktisk er utrolig og at kattene som er der har det veldig bra og koser seg maks. Atmosfæren er helt utrolig og de spiller beroligende kattemusikk hele dagen noe som gjør det hele litt som et spa opphold hvor man bare kan ta livet med ro og nyte dagene. De har masse leker og muligheter for og få utløp for energien sin. De har også en egen stor kattegård de kan gå inn og ut av for å lufte seg. De har også et eget rom med en stor tv hvor de kan se på cat tv hele dagen om de ønsker. De har vannfontener og mat flere steder og alle kattene har en egen alkove å sove på om natten. De har egen do i underetasjen og sengen i høyden slik at de har oversikt selv om døra er lukket på natten. De har faktisk gjort noen forandringer siden mitt siste besøk og resepsjonen er nå ferdig. De tar ikke imot mange besøkende som får gå inn til kattene som er på ferie. Noe som er positivt for meg som katteeier at kattene mine ikke må forholde seg til mange mennesker som går inn og ut. De kan skape tilknytninger med de som jobber der og føle seg trygge på dem.

Men i den nye resepsjonen har de tv som man kan se kattene inne i pensjonatet, de selger også masse fine katteting og ting til oss som elsker katter alt fra smykker, kopper, vakre skjerf og katteleker. Jeg anbefaler dere som ikke har hørt om stedet å ta en titt på siden deres og bli kjent med stedet og menneskene bak det, for trenger dere et sted som setter katten først når du er på ferie så er dette et sted jeg anbefaler. Lerud kattepensjonat.


Se bildene i videoen under fra besøket vårt.Etter turen i kattepensjonater spiste vi en herlig lunsj med vårruller og salat, som smakte helt magisk. Så tok vi kaker mens møtet fortsatte.


Så litt over til Kattens Fremtid i Norge og møtet vi hadde. Vi har allerede satt i gang noen tiltak jeg ønsker å dele med dere.


Kattekart i Norge

Vi ønsker å samle alle organisasjoner og kattepensjonat på et kart, slik at det er lettere for dere som privatpersoner eller andre som jobber med katter og finne kattepensjonat dere kan se nærmere på i deres område. Husk at det er deres katt som skal på ferie og vær litt kritisk, så spør om et besøk før dere booker et opphold slik at dere kan se hvordan katten din har det når du er på ferie. De skal ha det godt og mattilsynet sine retningslinjer for dyrepensjonater er ikke hva jeg ville ha kalt optimale og selv om alle standardene er møtt så betyr det ikke at det er riktig for din pus. Så gjør undersøkelser og grav. Du har rett til dette.

Grunnen til at vi samler organisasjoner under et kattekart har mange grunner, det skal gjøre det lettere for oss alle i kattens fremtid i Norge sin faggruppe å vite hvor alle i gruppa befinner seg så vi lettere kan skape et samarbeid mellom organisasjoner. Det kan gjøre det lettere å få til et samarbeid med større kolonier om det er flere forskjellige organisasjoner i et område eller i nærheten så man kan hjelpe flere katter. Det vil også gjøre det lettere for privatpersoner å finne organisasjoner de ønsker å støtte både økonomisk, via donasjoner og frivillige, men også muligheter til å få flere fosterhjem og muligheter til å adoptere for folk som ikke vet hvor de skal henvende seg. Alt i alt vil et slikt kattekart hjelpe oss å få et samarbeid slik at katten blir i fokus og forhåpentligvis får hjelp fortere om noe oppstår. Vi har også planer om å få til andre type kattekart i fremtiden, men vi må begynne et sted.


Så for dere som har en organisasjon eller kattepensjonat hvorfor ikke sett deres poteavtrykk på kattekartet ved å trykk på linken under å registrer dere om dere vil være en del av et større bilde. Har dere spørsmål ta kontakt med oss på Kattens Fremtid i Norge sin side.


Kattekart over Norge registreringskjema


Obligatorisk ID-merking

For dere som følger bloggen er det umulig å ikke ha sett alle innleggene med oppropet som vi har postet masse og delt over alt. Oppropet er enda aktivt og vi skal levere det til landbruksdepartementet når de tar opp forslaget som ligger til høring på Stortinget. Den er nå tatt opp i komitébehandling og dere kan følge saken her: Representantforslag om å innføre obligatorisk ID-merking av hund og katt.


Det er derfor det nå er ekstremt viktig å sette fokuset på oppropet og tema obligatorisk ID-merking av katt og hund i alle media og sosiale media. Vi trenger å gjøre dette kjent med alle fordelene dette vil ha for hunder som blir borte fra eier, men også for å bekjempe katteproblematikken i Norge, slik at tusenvis av husløse katter kan få hjelp fortere og antallet bli redusert. Men også for dyrevelferden til disse dyrene for uten ID-merking så har ikke katten din en identitet utenfor ditt hus. Så om noe skjer vil den bare være en katt på gata for alle andre og den har ingen rettsvern. Så hjelp oss spre budskapet ved å signere og dele oppropet med alle du kjenner, alle sider på Facebook og sosiale media som du kan spre det på. Bruk også hastaget #GiPusID for å vise at din katt har en identitet og at du ønsker obligatorisk ID-merking så vi kan hjelpe de husløse kattene i Norge til å få sin identitet også.Har dere noen ideer og tanker som kan fremme Obligatorisk ID-merking av katt og hund og oppropet, så send oss gjerne dine ideer på Kattens Fremtid i Norge sine sider enten ved å kommentere under innlegg eller på pm for vi ønsker alle innspill vi kan få og all hjelp til å fronte dette.


Dette er to av de tingene vi har lagt fokus på etter møte, men vi har også mange andre planer fremover som jeg kommer til å holde dere oppdatert om mens vi går. Det viktigste er å legge fokus på ID-merking akkurat nå fordi det er nå vi kan få til en endring for kattene i Norge. Men tro meg vi stopper ikke opp kampen for vi har en plan B og til og med en plan C om ting ikke går helt vår vei. Men vi trenger hjelp av dere på veien og vi har satt så stor pris på all hjelp, engasjement og kjærlighet dere har gitt til kattene i Norge. Dere viser at det er folk der ute som virkelig vil få til en endring og være de husløse kattene sin stemme i vårt land.


Jeg håper dere får en liten innblikk i hva vi prøver å gjøre og at vi ikke sitter på rompa og venter på at noe skal skje. Kattens Fremtid i Norge består av mange ildsjeler som jobber aktivt sammen for å nå målet med å øke kattens status i Norge.


Mvh

Trine og hele Kattens fremtid i Norge sitt team. 

Flere blogg innlegg om tema husløse katter kan du finne her: Cat Office blogg husløsekatter61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page