• Cat Office

Måne og James tester to av årets Julekalendere for katt....

I fjor så laget jeg min egen julekalender til Måne og James noe som ble en stor suksess. Jeg har fremdeles tenkt å lage en selv i år og dele med dere, men flere har spurt om ferdig kjøpte julekalendere så jeg gikk å kjøpte de to jeg fant på Dyrego og lot unga leke seg litt med de og teste de ut for dere.De to Julekalenderne vi kjøpte i år var Flamingo og Trixie som du får tak på de fleste steder. Jeg vil bare skrive at dette innlegget er ikke sponset og jeg har brukt egne penger på dette. Er det noen merker der ute som ønsker at vi skal teste ut deres produkter så er det bare å ta kontakt.

Den store Julekalender testen


Flamingo (Chick´n snack Christmas calendar 2019)I denne kalenderen skal det ikke være tilsatt sukker i produktene og to av bitene inneholder ikke gluten så da vil jeg tro de andre 7 smakene har gluten i seg. Med andre ord det er 9 forskjellige smaker i de 24 lukene.


Det står chick´n på pakka, men ser man på bitene som er i finnes det Tuna stick, Mini heart chicken and rice snack, Chicken sushi, Duck bites, Chicken slice, Tadpole shaped chicken and salmon bites, Chicken and salmon slice, chicken and cod sticks og fish dental rings. Så med andre ord er det ikke bare kylling i denne kalenderen, men en blanding av litt forskjellige smaker.


Denne pakken inneholder 240g med kattegodis tilsammen.

Pris: 195,-


Det står også klart på pakken hva produktene inneholder og det står oppført antall en kattunge eller voksen katt kan få av hver godbit noe som er bra for det er store mengder i hver luke og ser du på bildet under av hele innholdet så er det nok til to eller tre katter i en pakke. Så har du en katt vil jeg anbefale deg å ta vare på de gule posene som er i hver luke og legge noen av de i en lufttett boks sammen med noen av godbitene slik at ikke katten din ruller inn i det nye året pga for mye julesnacks.


Måne og James likte denne kalenderen veldig godt, men det var noen litt store biter i den som tok litt tid å tygge. Fish dental rings falt ikke så godt i smak, men James fant ut at den var utrolig gøy å kaste rundt og leke med.
Trixie Adventskalender til KattDenne kalendern var heller ikke tilsatt sukker og skal ha et høyt kjøttinnhold i følge reklamen. Når jeg ser på innholdet av snacksene er kjøtt øverst på lista, men de inneholder også litt karbohydrater og vegetabilske ingredienser. I denne esken får du også 9 forskjellige smaker og smakene du får er en god blanding.

Fish chicken sticks, Fish duck sticks, Mini hearts, Hearts, chicken bites, sushi rolls, Fish bites, Fish duck strips og Fish chicken strips.


I denne pakken står det at innholdet er 90g i hele kalenderen. Men når jeg sammenlignet innholdet så mengden ganske likt ut noe som er litt rart med tanke på at det skal være doblet så mye i den andre kalenderen. Men denne kalenderen hadde ganske store biter så kan hende det bare så mye ut.


Pris: 199,-


Det står også godt oppført innhold og hva hver av bitene har i seg, men jeg savner litt en "bruksanvisning" som Flamingo hadde om hvor mange biter din katt skal få per snacks og per dag. Men igjen er det mindre i pakken og ikke så lett for å overspise som den andre.


Måne og James likte denne kalenderen godt også, men igjen er det en del store biter som tok litt tid å tygge, men James elsker å leke med maten og de største bitene.Hvem burde du kjøpe?


Så årets vinner dette året er vanskelig å si, for jeg syntes innholdet var veldig likt. Det var noen store biter i hver av kalenderne så om du har en katt med tannproblemer, ingen tenner eller sluker maten sin ville jeg ikke ha gitt katten disse uten å bryte de ned i mindre biter.


Om vi ser på pris, innhold i gram og hva man får for pengene vil det økonomisk sett lønne seg å kjøpe Flamingo sin julekalender over Trixie. Men om du har en katt og ikke ønsker å sitte igjen med en haug av godbiter fremover eller at du må passe på vekta til katten så vil det være lurt å kjøpe en kalender med mindre innhold slik som Trixie sin.

Håper dette kan hjelpe dere litt med å velge julekalender til deres katt/katter i år og berike hverdag med en ny luke hver dag i Desember.


Flamingo vs Trixie på hver sin tallerken


Neste Uke


Neste uke så tar vi for oss hjemmelaget julekalender til katt og sender ut litt DIY inspirasjon til julen. Jeg kommer til å ta med fjorårets kalender også slik at dere kan velge hva som passer dere best. Men jeg vil anbefale å spare opp doruller frem til jul for vi skal prøve å lage masse spennende katte ting med de.


Håper virkelig dere drar nytte av dette innlegget og neste som kommer og om dere ønsker flere slike innlegg fremover så si gjerne i fra i kommentarfeltet eller send oss en mail på Kontakt@catoffice.no om hva dere ønsker at Måne og James tester ut.


Med venlig hilsen Trine, Måne og James