top of page

Oppdatering om oppmøte foran Stortinget #GiPusID

Oppdatert: 6. apr. 2020

Beklager litt sent innlegg om oppdatering fra Fredag den 29 November hvor vi møtte opp foran stortinget for å støtte obligatorisk ID-merking av familie dyr spesielt med tanke på katten. Håper dere alle vi vise fremover at deres pus har en identitet ved å være ID-merket ved å bruke #GiPusID på bildene deres fremover.

Dyrebeskyttelsen Norge hadde samlet inn 8000 bamser for hver av dyrene de hjalp i fjor, de hadde satt på en lapp på hvert av dyrene for å representere de som fikk hjelp slik at bamsene var ID-merket de også. Dyrebeskyttelsen Norge brukte 22 millioner kroner på disse dyrene i fjor og selv om Landbruksministeren Olaug Bollestad ikke dukket opp, møtte statssekretær Widar Skogan opp for å ta imot våre appeller og dyrebeskyttelsen sine bamser og regningen på 22 millioner kroner.


Appellantene tok opp viktige grunner for ID-merking, men det var nok Jesperpus som tok showet med å vise at han har en identitet fordi han er ID-merket og om han ikke var det ville han bare ha vært en hvilken som helst oransje pus. Noe som ville ha vært veldig trist, for Jesperpus er en unik katt med en stor personlighet og en så utrolig fin katt som har mange som elsker han. Jesperpus eier Aina tok opp viktige tema om dyrevelferd og hvor mye Norge svikter katten på dette punktet.


Bjarne Braastad tok frem Norsk Huskattforening sin lange kamp for obligatorisk ID-merking og hvordan holdningskampanjer ikke har hatt den effekten man ønsker. Norsk Huskattforening har vært huskatten sin stemme i mange år og prøvd sitt beste med å få igjennom dette for mange år siden, men det ble avslag den gangen. Men de gir seg ikke med hva de tror kan være en løsning. Jeg er så stolt av all den jobben Bjarne Braastad og Bodil Eikeset har gjort for kattene igjennom mange år for vi hadde aldri kommet så lang uten deres arbeid.


Inger Johanne Graff som er styreleder for Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland tok opp hvordan det var å stå midt oppi det å redde dyr som ikke har det bra. Hun fortalte om en side som mange ikke ser når man ikke jobber med dyr som trenger hjelp, noe som er ekstremt viktig å få frem.


Une Bastholm fra MDG og Adrian Smith Stenberg fra FpU tok også opp kampen for katten fra et politisk synspunkt og takket være Une Bastholm har vi nå et forsalg oppe på stortinget og er nærmere enn vi har vært før.


Kattens fremtid i Norge som jeg, Trine Ellingsen Olsen og Tine Berge startet, tok opp realiteten med at disse 8000 bamsene og de 22 millioner kronene er bare en liten del av hva alle organisasjoner og privatpersoner bidro med for å hjelpe katter i fjor og det er store mørke tall som må tas med. Vi sto opp for de organisasjonene som ikke hadde mulighet til å møte opp personlig og for å stå frem med oppropet som faktisk klarte 20 000 signaturer før demonstrasjonen.


Oppropet er enda ikke avsluttet og har du ikke skrevet under og delt med de du kjenner kan du gjøre det her. Dyrebeskyttelsen Norge kommer til å levere dette til landbruksdepartementet når det er oppe til høring så alle signaturer gjelder og kan hjelpe oss et steg videre.


Hele demonstrasjonen endte med en spesiell appellant, Lars Erik fra DyreDektetivene kom opp og sa at hans dyr var ID-merket og anbefalte alle å gjøre det samme. Dette er så motiverende å se at den yngre generasjonen bryr seg så mye om dyrene.


Åshild Roaldset overleverte så faktura og bamsene til Widar Skogan som sa han selv støtte dette, men måtte se alle sider av saken og ta det opp videre. Så vi håper at de tar den rette beslutningen og får inn obligatorisk ID-merking.Her kan dere se bilder tatt av Lena Kristiansen en av admin i Kattens Fremtid i Norge.


Alle bamsene ble donert til den humanitære stiftelsen Open Heart, som driver med bistand til fattige mennesker i Øst-Europa.


En liten ting til før vi sier god natt, er at Kattens fremtid i Norge har bestemt oss for at vi skal lage en side alle kan følge med hva vi gjør og hvordan organisasjoner jobber sammen for kattens fremtid i Norge. Så lik og følge vår side som dere kan finne her: Kattens fremtid i Norge.

Her kan dere allerede se alle appellene om dere gikk glipp av de på fredag.
93 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page