top of page

Trine Ellingsen Olsen 

Jeg er 35 år gammel og er utdannet atferdskonsulent for Katt, Hest og Hund via SEVU og har i tillegg en Bachelor i Biologi fra NMBU.

Jeg har også tatt mange kurs på katt og er en evig student så elsker å lære alt jeg kan. Jeg har valgt å sette mitt fulle fokus på katt fordi jeg føler det er veldig manglende kunnskap i vårt samfunn i dag. Det er også veldig ofte folk tenker en katt kan ta vare på seg selv, den trenger ikke så mye bare den får mat og kan gå fritt ute som den vil. Dette fører ofte til store atferdsproblemer og helseproblemer senere fordi katten er avhengig av oss og ofte er det små ting som vi ikke tenker over fordi katten er mer selvstendig enn det for eksempel en hund vil være. Så ved å sette fokus på katten, dens atferdsproblemer og helse kan vi samme nå andre og øke kattens status i samfunnet og forbedre velferden. For meg er ikke en katt, bare en katt. De er familie og de fortjener det beste jeg kan gi dem. Dette var også en av grunnen til at jeg valgte å gå videre med utdanningen min og jobb videre med katter. Slik at jeg kan gi mine egne katter et bedre liv.

Min fortid har alltid bestått av dyr, som liten ønsket jeg å bli veterinær når jeg ble stor, det å jobbe med dyr har alltid vært min lidenskap. Men som alle andre har jeg hatt litt hindre i mitt liv og det å komme inn på veterinærstudiene i Norge er ikke det letteste når man ikke er god i matte og har dysleksi. Jeg begynte derfor å jobbe med makeup og kosmetikk, Å var fornøyd med dette en stund, men følte alltid at det manglet noe. Så en dag bestemte jeg meg for å oppfylle en drøm som jeg hadde drømt om lenge. Det var å reise til Afrika og jobbe med ville dyr. Jeg endte opp på et fantastisk sted som het Harnas Wildlife Foundation i Namibia. Dette stedet endte opp med å forandre livet mitt, ikke bare fikk jeg jobbet med dyr, men jeg forelsket meg i livet i Afrika. Det å gå turer med bavianer, ta en powernap med min favoritt gepard og mye mer. Jeg fant et sted hvor jeg kunne utfordre meg selv og vokse. Jeg fant et nytt sted å kalle mitt hjem. Da jeg kom hjem fra Afrika var savnet så stort at livet som makeup artist ikke var nok lenger. Jeg hadde funnet min lidenskap, mitt kall i livet. Jeg har dratt tilbake til Namibia 5 ganger siden den gangen, jeg har også reist til et sted i Sør Afrika som heter Cheetah Experience som igjen ble mitt tredje hjem. Jeg har vært med på å fostre opp 13 bavianer, en villhund valp, og hatt ansvaret for en 4 måneders gammel sort Leopard som gjorde at jeg forelsket meg i alle kattedyr, alt fra huskatten til Afrikansk villkatt, leoparder, løver, tigere og geparder. Dette har vært ekstremt lærerikt og mine 5 turer til Namibia og mine 2 turer til Sør Afrika har vist meg hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt. Å det er å jobbe med katter i alle størrelser, farger, fasonger og atferd.  

Jeg har også vært i Chengdu, Kina og jobbet med Pandaer. Jobbet med foreldreløse kenguruer i Australia og jobbet som frivillig noen år i Oslo reptilpark. Jeg har jobbet i dyrebutikk og jobber nå som klinikkassistent med fokus på poliklinikk på en dyreklinikk hvor jeg trives kjempe mye og kan jobbe enda mer med katt.

Alle disse mulighetene har vært ekstremt lærerike og selv om katter er det jeg vil fokusere på fremover vil også andre arter alltid bety mye for meg.

Jeg håper dere vil bli med meg igjennom denne reisen til å lære mer om katter og deres behov. Del gjerne bloggen og siden min til andre som kan dra nytte av den.

Med Vennlig hilsen Trine 

bottom of page