top of page

8 forskjellige DIY Påskeaktiviteter for deg og din katt

Nå som mange av oss endelig har litt fri og skal kose oss i påsken uten å reise på ferie i disse korona tider, så tenkte jeg vi kunne lage et innlegg om katteaktiviteter dere kan gjøre hjemme. Noen av disse krever litt utstyr, mens andre er mer ting man ofte har i hjemmet allerede så alle har en mulighet til å gjøre noe gøy med kattene sine nå i påsken.


Om dere lager noen av tipsene under, eller har laget noe helt annet så tagg oss gjerne med @catoffice.no både på Facebook og Instagram så vi kan inspirere hverandre til å aktivisere kattene våres på forskjellige måter.


Vi har også via Cat Office en Påskekonkurranse alt du trenger å gjøre er å følge oss på sosiale media og kommenter under påskekonkurranse innlegget for å bli med i trekningen. De som også følger Katterådet vil få ekstra poeng.


Sjekk ut mer av dette ved å trykke på bildet under:Så la oss se på noen aktiviteter vi kan lage til pus.


Hjemme laget heklet gulrot

Nei jeg har ikke heklet disse selv, men min mor har stått for dette kunstverket. Oppskriften på disse hjemme heklete gulrøttene finner du er: Gulrot oppskrift, men dere kan også se det i videoen under. Video og bilder av Måne og James som leker med disse vil komme på våre sider for dette er påske gaven deres som de får i helgen selv.

Disse er enkle å lage selv for de som ikke er veldig dreven på hekling og vi har fylt de med masse tørket catnip for å gjøre det ekstra morsomt.Ta naturen med inn i huset

Denne aktiviteten er ganske enkel, du går ut å samler inn litt blader, greiner, kongler osv og tar det med inn i stua. Da får katten nye lukter og nye ting å utforske. Har man utekatt er dette kanskje ikke så spennende, men for innekatter er det koselig å få naturen litt inn i hjemmet også.


Dorull aktivitet

Tomme doruller og katter har endeløs med muligheter og gøy for kattene våres. Så gjerne ta vare på tomme doruller og lag feks matpuslespill ut av dette. Jeg legger med noen eksempler på dette under.


Denne er enkel og lage av en tom eske og doruller. Fyll hele esken med doruller og legg mat og godbiter oppi hullene. La katten så fiske disse ut av dorullene.


Man kan også ha det gøy med nye doruller og lage utfordringer for pus slik som utfordringen vi fikk av Jesperpus i fjor. Se under hva vi gjorde.

Du har også mulighet til å lage disse enkeltvis og la pus få ut godisen vi gjemmer inne i de.

Se gjerne i denne linken for steg for steg på hvordan man gjør dette:Kattegress er gøy

Det er mye gøy man kan gjøre med kattegress samtidig som mange katter elsker å spise gress er det alltid lurt å ha dette tilgjengelig for pus.
Jeg har også laget slik som denne typen, se gjerne instagram innlegget her: kattegress


Påskeegg jakt

Nå i påsketider er det gøy med påskeegg og disse kan vi bruke på ulike måter for å stimulere og aktivisere kattene våres også. Her kan man gjøre alt fra å lage hull i påskeegget og fylle med mat som kommer ut når den rulles bortover gulvet. Har man kjempe smarte katter kan man legge mat i påskeegget og lukke den igjen og se om de får den åpent. Ellers kan man legge noe som lager lyd i påskeegget slik at når egget blir rørt lager det lyd (slik som en pipe mus leke, bjelle osv).


Påskeegg kan man gjøre mye med og det er som regel veldig gøy med noe nytt. Her er en video om dere vil se fra da James var kattunge og fikk sitt første påskeegg sammen med Måne: Påskeegg videoHyttetur i egen stue

De fleste katter syntes forandringer og nye ting som skjer er utrolig gøy, men det finnes dessverre katter som syntes forandringer er stressende. Har man en slik katt er dette tipset kanskje ikke det beste å finne på, men har man katter som syntes sånt er gøy er det å lage hytter og leke områder kjempe gøy for dem. Her er det bare deres fantasi som setter en stoppe for hva man kan gjøre. Pappesker, tepper og katteleker er alltid en slager i vårt hjem.La oss lage et sikkelig påske måltid til pus.

Her kommer det veldig an på hva din katt liker og om de liker blanding av smaker eller er som Måne en kresen frøken som ikke spiser maten om det er blandet noe inn i disse.

James fikk derfor kylling filet, kattematen sin og litt kattemalt.

Måne fikk sin vanlige Animonda Carny

mens begge fikk en liten skål med lakseolje.


I kveld fikk di dette påskemåltidet og koste seg max.


Klikkertrening

Hvorfor ikke bruke tiden på å lære katten noen nye triks med å bruke prinsippene til klikkertrening. Ønsker du å prøve dette ut så se innlegget i linken under som tar deg steg for steg igjennom dette.
God Påske til dere alle!520 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page