top of page

Hjemmekontor eller eksame? Food puzzles som kan holde katten din aktiv mens du jobber.

Disse food puzzles er fantastiske i disse karantene, permittering og hjemmekontor tider. Men for meg har de vært helt fantastisk verktøy å bruke under eksamens perioder hvor kattene er lei av at jeg sitter med nesa i en bok eller skriver veldig mye på pc og de er desperat på å redde meg vekk fra disse tingene.

Om dere ikke har lest de to andre innleggene i serien Food Puzzles 101 har du de her.


Grunnen til at jeg har laget et eget innlegg om dette er fordi dette er ikke matpuslespill som jeg bruker som en erstatning for matskåler, men som aktivitets leker med belønninger i form av godbiter eller spesielt fôr jeg kun bruker til disse food puzzlene som de vanligvis ikke får så mye av. Disse typene er også god i trening ved feks seperasjonsangst, men kan også hjelpe en stresset katten med etterhvert å håndtere stress på en annen måte fordi de får en utfordring som gir belønning når de får dette til, noe som øker mestringsfølelsen og igjen gir pus en føles av å takle andre situasjoner, det er bare viktig som vanlig å begynne med lette leker og gradvis øke vanskelighetsgraden. Håper dere får nytte av dette like mye som jeg har hatt igjennom min studie tid.


Så før vi begynner med produktene så vil jeg gjerne vise en video hvor Måne denne gang velger godisen vi bruker. ellers pleier jeg å ta litt forskjellige og blande i en skål før jeg fyller på lekene. slik at det er forskjellige belønninger de kan få ut av de. Vi har også noen innsendte videoer som jeg legger med under i dag fra våre fantastiske lesere. Så om dere har noen food puzzles eller andre innlegg dere vil dele med oss, så send oss en mail eller på DM så deler vi det gjerne og tagger dere i innleggene på Instagram. for vi ønsker å dele dette med verden og vise hvor viktig disse aktiviseringene og matpuslespillene kan være.

 

Godbit Food Puzzles vi har hjemme.


Denta Fun Baseball


Denta Fun Baseball er et av matpuslespillene James elsker å leke med. Den kommer også i forskjellige former og med forskjellige lukter/smaker slik som mint, men hos katt vil jeg nok anbefale å kjøpe en som ikke har dette i seg, slik at godbiten er det pus lukter når de leker, så ikke luktesansen blir for stimulert. men om dere ønsker å prøve med mint så gjerne gjør det. Jeg kjøpte denne faktisk på Clas Ohlson, men vet at mange andre steder selger disse også. Det jeg liker med denne er at man putter godis i rillene slik at kattene må bite for å få bitene ut. Dette gjør at tennene går igjennom rillene og vil hjelpe med å rense tennene litt når de holder på. James viser i videoen under hvordan vi fyller og hvordan man kan leke med denne. Men jeg vil også si at du kan fylle den opp med våtfôr og råfôr også, men bare husk å ikke ha det på gulvteppet, men et sted det er lett å vaske bort det som vil komme på gulvet når den ruller bortover.


Jeg minner også på at man ikke må glemme disse andre to Kong lekene som man kan bruke litt på samme måte som den over og mulighetene er mange. 

Hide and seek Circle

Denne er dessverre vanskelig å finne, og jeg kan ikke huske hvor vi har kjøpt denne typen. derfor legger jeg med noen linker under om div food puzzles som kan overta for denne, med samme mekanismer og mange har flere utfordringer i en leke, noe som er mer stimulerende i lengden. Dette matpuslespillet er i hvertfall en slager hos oss og begge kattene syntes den er gøy, men den er litt for enkel for deres nivå nå. Har man et multiprodukt vil nok dette være bedre for kattene våre uansett og vil gi de litt mer. Måne og James demonstrerer i videoen under hvordan man bruker denne typen.

Jeg legger med noen bilder under som kan erstatte denne leken for dere. Jeg har tatt bildene fra dyrekassen og linket direkte til de når du trykker på bildet. Så her kan du både se og lese litt mer på di forskjellige og kjøpe om du ønsker å prøve de, ellers kan du finne noen av disse på andre sider og i div dyrebutikker.Tony en av våres fantastiske lesere som viser hvordan man bruker den siste food puzzlen i videoen over. Følg gjerne han og Bonnie, hans vakre søster på Instagram her: tony_soprano_cat


 

Lekeslange Snack-Snake


Denne så jeg at en venninne av meg som driver aktivt med hund hadde kjøpt og tenkte hey den vil jeg prøve. Jeg viste ikke på den tiden at den kommer i to forskjellige størrelser og kjøpte den store (obs). Jeg vil nok anbefale å kjøpe den lille varianten for det blir litt mye med den store, men den fungerer. Det jeg har gjort mest er å legge godis og tørrfôr i slangen og la de drive på selv. jeg legger ikke i de største bitene av mat for da er det litt vanskelig for de å få det ut og de kjeder seg fort uten noen form for belønning. Jeg vet at mange hundeeiere bruker den til å fylle opp med våfôr, råfôr osv og det kan fungere hos katt også, så test det gjerne ut, men husk igjen å ikke ha dette på et gulvteppe, men et sted det er lett å vaske etter de har kost seg. Mange fryser også maten til hundene sine slik at de må jobbe litt mer for maten, men husk igjen at katten spiser som regel ikke mat som er frossent og de foretrekker romtemperatur på maten sin.


Jeg legger med linken på den store lekeslangen og den lille her fra Godbit1: Stor slange og liten slange

I videoen under så viser vi hvordan du kan fylle opp slangen, problemet var at James og Måne var litt mette og har jobbet mye med forskjellige matpuslespill for å demonstrere for dere. Så for å få ut tørrfôret og snopet er det bare å snu slangen og det faller ut noen biter. de kan også bite og prøve å få poten inn i snittet på magen. men dette er veldig individuelt.


 

Trixie Cat Activity Turn Around


Jeg må være helt ærlig og si at Måne og James har enda ikke helt skjønt greia med dette matpuslespillet enda, jeg har fremdeles håp på å gjøre dette enda mer spennende, jeg må bare finne riktig belønning å putte i den. De har prøvd den litt her og der, men er ikke den som blir valgt ut først. Men jeg kjenner så mange katter som elsker denne type leker og jeg vil derfor ta den med her pga dette. videoen under vil derfor bli meg som viser dere hvordan den fungerer. Så ingen kattedemonstrasjon på denne akkurat nå, men med engang de knekker koden med denne leken så poster jeg det på instagram kontoen vår her: catoffice.no

Du får i hvertfall kjøpt den jeg har her: Trixie Cat Activity Turn Around 

Puslespill

Så over til litt mer avansert leke, men som Måne og James elsker. Jeg kjøpte denne på wish eller alliexpress, men burde finnes noe lignede på vårt marked også. Som dere ser er den godt brukt og mangler en del. men likevel en slager i vårt hjem. Så kommer dere over en slik en så er det verdt å prøve. men dette er litt mer avansert nivå, så ikke for de som nettopp begynner med food puzzles.

Se videoen under hvordan James bruker dette puslespillet. 

Vi har fått tilsendt fra våre fantastiske lesere videoer av deres katter og food puzzles. Vi vil gjerne se deres katter så tagg oss gjerne på instagram eller DM oss på facebook så flere kan bli inspirert til å bruke mer food puzzles.
 

Jeg sender med noen linker på julekalenderne jeg laget selv og noen andre, for du kan lett lage en eller to slike og du har DIY food puzzles som vil hjelpe med å holde pus litt opptatt, mens du jobber.Følg oss gjerne på instagram og facebook, for vi poster mye food puzzles, berikelser og aktiviteter for katt.293 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page