top of page

Et innblikk i Kattealliansen som en liten organisasjon.

I dag har vi vært så heldig å fått inn en gjesteblogg til, Jeg har for øyeblikket ikke mulighet til å være så aktiv de neste ukene fordi jeg har tatt en oprasjon, men jeg kommer tilbake for fult så fort jeg kan. Men vi lar dere ikke henge i to uker så Toni fra Kattealliansen har derfor laget et blogginnlegg for oss som viser hvordan det er å jobbe i en liten organisasjon på et lite sted som virkelig trenger en holdningsendring på et større plan. Så jeg håper dere tar godt i mot de og følg dem gjerne på sosiale media som blir linket under fordi de gjøre en fantastisk jobb. Jeg legger også med en link til innlegget om hvordan du kan hjelpe husløse katter i Norge.Instagram: KattealliansenHei alle sammen!

Vi i Kattealliansen har vært så heldige å få være gjesteblogger hos Cat Office. Dette er utrolig kjekt å få være med på.


Kattealliansen ble stiftet av meg, Toni, og min mann Robert. Dette gjorde vi da vi så hvor stort behovet var. Vi hører til på Jørpeland i Strand kommune i Rogaland, og her er det så mange kattekolonier at de få menneskene i Nye Kattens Beskytter Jørpeland som allerede var her var helt utbrent. Vi jobber for tiden med sammenslåing av de to organisasjonene, og når det er gjort er vi fire personer som jobber i lag med samme mål; å minske antall kolonier, fange inn, behandle og omplassere hjemløse katter slik at de får det livet de fortjener. Vi er veldig forskjellige individer, men allikevel jobber vi bra sammen da vi alle har våre spesifikke felt vi er best på.


En dag i våre liv som frivillige kan variere veldig, men for det meste har vi det ganske travelt. Enkelte dager er stappfulle med veterinær-timer. Da er det som oftest kastreringer og vaksineringer og andre deler av standard helsepakke. I tillegg til helsepakke kommer behandling av skadede katter.

Hver dag har vi rutinemessige gjøremål. Vi renser dokasser, og disse blir det fort mange av med så mange katter i hus. Vi fyller på ny mat og rent friskt vann hver dag, støvsuger og bytter ut tisse-kladder for de minste kattungene. De av dem som dessverre ikke har en pusemamma skal også fòres med morsmelkerstatning og næringsrik baby mousse hver andre time, så det er ikke mye dødtid i hverdagen vår.


Vi kan stå midt i middagslaging og så plutselig kimer telefonen. Da går det ofte bare 30 min før vi står i noens hage for å fange inn en skadet ukastrert hannkatt eller en pusemor med barn. Ved fangst bruker vi feller som utløser seg når en katt trår på plata på innsiden. Straks katten er i fella, legger vi et teppe over for å stresse katten minst mulig.

Vi er en liten organisasjon på et tettsted hvor flertallet ennå anser katten som intet annet enn en rottefanger, og dette urettferdige stigmaet arbeider vi imot på en daglig basis. Vi prøver så godt vi kan å kverke gamle uriktige myter og samtidig informere folk på en hyggelig måte. Målet er å øke kattens status i Norge. Vi ønsker at flere skal forstå at katten ikke bare er en «bruk og kast» eiendel, men at den er et fullverdig familiemedlem som har rett på et trygt liv med god levestandard.


Når kvelden kommer og vi mest av alt har lyst å slenge oss i sofaen er det på tide å sosialisere med alle kattene. Kattunger trenger masse kos og stell, voksne katter trenger kanskje masse lek for å få ut overflødig energi, og så er det jo selvfølgelig de kattene som er nervøse, usikre og redde. De trenger ekstra mye oppmerksomhet, da ofte i form av rolig selskap, myk prating og sakte øyeblink, sånn at de kan kjenne på at mennesker kanskje ikke er så farlige som de først trodde, og kanskje, bare kanskje, kan tilliten sakte men sikkert begynne å blomstre.


Dette er et hardt arbeid, og vi får ikke betalt, men vi gjør det med glede, for ingenting føles så godt som når du ser en redd og skada katt gå fra å ligge gjemt under et skap til å nyte kos i fanget ditt. Vi er ikke alene. Dette er hverdagen til utallige frivillige organisasjoner landet rundt. Alle sammen brenner vi for kattens velferd, og det er så innmari viktig for oss alle at vi har støttespillere rundt oss, for uten dere ville ikke hjulene gått rundt.

Vi har pr dags dato kun ett fosterhjem, og vi har om lag 50 katter fordelt på tre husstander. Dersom du bor nær oss og ønsker å stille som fosterhjem blir vi evig takknemlige. Å være fosterhjem innebærer å ta godt vare på kattene, gi mat og vann hver dag samt kos og lek. En må være pålitelig og møte punktlig til veterinærsjekk dersom dette blir avtalt. Vi liker også å bli tildelt info og bilder om fosterkatten slik at vi kan lage gode annonser når den tid kommer. Hvis dette høres interessant ut, ta kontakt med oss for en hyggelig prat.

Bor du langt unna oss, vurder gjerne å stille som fosterhjem eller frivillig hos din lokale dyrebeskyttelse.


Se noen av de fantastiske kattene Kattealliansen har inne nå i videoen under.


172 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page