top of page

Er en katt virkelig verdt mindre enn en pose eller en panteflaske?

Oppdatert: 22. apr. 2020Når du ser på bildet av kattungen over så gir det mange et nytt perspektiv. En katt blir gitt bort gratis på sider som Finn.no og sider på Facebook, som om de ikke skulle ha hatt noen verdi. Dette gjør meg så utrolig trist fordi mine to katter betyr verden for meg og jeg hadde aldri i verden kunne ha satt en pris på hvor mye verdt de er for meg. Ingen penger ville ha gjort at jeg ga fra meg mine to små. Så ser man da på Finn.no at katter blir gitt bort gratis i hytt og pine noe som er skremmende.
Jeg har ikke lyst til å gå til angrep på noen, men det er viktig og få frem at jo flere kattunger det blir født i private hjem øker katteproblemet i Norge. Jeg skulle ønsker jeg kunne si at om alt er kontrollert avl og man gjør alt riktig med tanke på nytt hjem, vaksiner, ormekur, helseattester, ID-merking og Kastrering, ville det være helt greit å få et kull på katten sin og gi de bort eller selge de på Finn for den summen det har kostet deg å følge opp disse kattungene. Men sannheten er at det øker kattebestanden i Norge uansett hva man gjør for å gi disse kattene et godt hjem.


Grunnen til dette er at dine kattunger blir i tillegg til alle de husløse kattene der ute som organisasjoner sliter med å finne hjem til å adoptere de til. En av dine kattunger tar opp plassen til å hjelpe to husløse katter med å få hjelp, en fordi dine kattunger utkonkurrerer organisasjonene sin allerede lave sum på kattene de har, og katt nummer to som faktisk går ute å venter på et fosterhjem som kunne ha blitt ledig om første katt fikk sitt for alltid hjem.

Med andre ord kan man da redde to katter per kattunge man setter til verden.


Så selv om tankene dine er gode og du ønsker å gi alle kattene dine det beste så er man dessverre med på å bidra til å senke kattens status i vårt samfunn og gjør at fremtidlige kattegenerasjoner vil koste lavere enn en plastikkpose noe som er veldig trist for jeg vet at mange av dere som får kattunger på kattene deres ønsker de bare det beste, men når man jobber med katter og ser problemene som organisasjonene sliter med og kattene som lider pga mennskelig svikt så virker det nesten egoistisk å sette flere uskyldige kattunger til verden når ildsjeler som jobber med katter står å ser hvem som kan reddes og hvem som må få slippe mer smerte i livet sitt. Så tenk litt over dette før dere får kull på kattene deres fremover.


Men jeg forstår dere også at dere vil oppleve kattefødsel og se kattunger vokse for de er helt fantastiske. Men viste du at du kan melde deg som fosterhjem for drektige katter? slik at du kan gi et trygt og midlertidig hjem for en katt som ellers ville ha født ute om hun ikke hadde blitt tatt inn. Her kan du faktisk oppleve magien med å få se et kull vokse opp og gi de en fantastisk start på livet, du er heller ikke økonomisk pliktet for det hjelper organisasjonen deg med. De hjelper også kattungene og moren å få riktig behandling og forberedelse for så å gjøre jobben med å finne gode hjem til de. Så her er det da vinn vinn situasjon for både deg og familien din, men også kattemor og hennes små. Og du bidrar med å øke statusen til katten ved å hindre planlagte/uplanlagt kull på din katt og hjelper oss med å gradvis minske den husløse kattepopulasjonen og øke kattens status i Norge.


Jeg håper virkelig dere vil lese mer om reproduksjon hos katt her: Reproduksjon hos katt

her tar vi for oss forskjellen på kastrering og sterilisering, vi ser på reproduksjon og løpetid hos katten og har satt et litt annet perspektiv enn vanlig på det.Bruk gjerne #GiPusID på sosiale media for å vise at din katt har en identitetOppfordring til alle våre lesere


Som dere vet har vi hatt stor fokus på obligatorisk ID-merking av katt og frem til den 29 November 2019 så gjelder hver signatur vi kan få. så husk å signer og del oppropet!
174 visninger2 kommentarer

2 Comments


Cat Office
Cat Office
Nov 18, 2019

Helt enig Berit <3

Like

Vær med å ta ansvar for kattene.

Like
bottom of page