top of page

Food Puzzles 101, del 2: Matpuslespill for våtfôr, paste og rent kjøtt basert fôr.

Oppdatert: 4. apr. 2020I dag skal vi se litt på matpuslespill som du kan bruke til våtfôr. Dette er selvfølgelig ikke bare nyttig for katter, men også mange andre arter. De som jeg viser under er mest solgt til hunder, men kan også brukes til katt. Men leser du dette blogg innlegget og tenker at du vil prøve det på hund, så bare husk å velg riktige størrelse og leker som egner seg til din hund sin størrelse og behov.


Har du lyst til å lese innlegget om food puzzles som kan erstatte matskålen til tørrfôr så kan du lese det her: Food puzzles 101 del 1.


Måne og James er litt bortskjemt fordi jeg elsker aktivisering, miljøberikelser og food puzzles osv, så de har en god variasjon i hva de kan bruke av både leker og matpuslespill. Det betyr ikke at du trenger så mange produkter, men er viktig å ha noen man kan bytte litt på så det ikke blir kjedelig for dem. I dag går jeg igjennom de vi har så dere kan se og vurdere hvem som kanskje kan passe til din pus. Om du har food puzzles din katt elsker, så tagg oss gjerne på Instagram slik at vi kan dele det på våre sider og kan inspirere enda flere til å bruke matpuslespill slik som oss.

Er du nybegynner og har lyst til å prøve dette er jo det helt fantastisk og din katt vil takke deg for det, men husk at de ofte trenger litt tid til å vende seg til dette nye. men la de holde på så klarer de det ofte til slutt. Husk også å begynn med lette matpuslespill og øk gradvis vanskelighetsgraden når de lett klarer produktene.


Ps. Mange av disse kan fryses og lage enda mer spennende. men vi som katteiere må også tenke på at katter spiser sjeldent kald mat fordi i naturen er det ofte romtemperatur og mange katter nekter rett og slett å spise kald mat. derfor har jeg ikke tatt dette med under.


Food Puzzles produkt vurdering av Måne og James.Lick mats

Favoritt produktet til Måne og James er slikkematter når det kommer til våtfôr, Disse er perfekte for katter og takket være Pusehuset Kattehotell i Malvik, som postet et bilde med disse begynte hjernen min å tenke hvor perfekt dette er for katter og ikke bare for hunder som de ofte er laget for. Ute i naturen når katten fanger byttet sitt slikker den av pels/fjær og øvre hudlag med den fantastiske tungen sin. Ved å legge våtfôr på slike matter vil pus få utløp for denne delen av atferden sin.


Jeg legger med et innlegg fra en side som heter DogLab for de har mange ulike varianter til hund som dere kan se på. Er dere i tvil så spør oss gjerne om tips på Instagram eller Facebook. Har du en stresset katt så kan den som er laget for å roe ned hunder nok være den beste løsningen for deg. men ta en titt på siden her: DogLab Lick mats.


Lick mats passer til alle katter og er lett for katten å forstå, så er katten din ny på food puzzles så er dette et kjempe bra sted og starte, men disse er også perfekte for katter med mye erfaring også fordi det vil dekke et naturlig behov på en enkel måte.


 

KONG


Jeg kommer til å skrive litt mer om disse typene i neste innlegg ved å bruke de til snacks og godis isteden for våtfôr, Men kong har veldig mange bruksområder og man kan fylle de med mye rart. Du har både en Kitty Kong men har du en større katt er det lurt å gå for en til hund som er litt sterkere og litt større. Spesielt om du har en Bengal eller en større katterase/huskatt. Ønsker du å lære litt mer om Kong kan dere gjøre det her: What is a KONG dog toy. Husk at dette er for hund, men det meste gjelder også katt.


Kong Company har mye å velge mellom til katter av leker og hjernetrim også, så dere kan ta en titt på dette her for å få litt ideer: Kong Company


De reklamerer produktet med punktene under:

  • Mental stimulerings leke (gir miljøberikels og aktivisering)

  • KONG classic red rubber formula er laget for å bli bitt på.

  • den har en god bounce for lek

  • fantastisk å fylle opp med forskjellige type mat, snacks og godis.

  • Anbefalt av veterinærer og hundetrenere over hele verden.

  • Naturlig materiale

  • Made in the USA.


James og Måne har vært litt mette disse dager fordi vi har prøvd å filme de fleste food puzzles for dere. Så jeg har rett og slett måtte finne en video på nett for dere. Men følg oss på Instagram så skal jeg legge ut en video etterhvert om dere ønsker å se hvordan de bruker produktene.


Ps. i siste videoen bruker hun også kokosnøtt olje i kongen. dette er ikke noe jeg vil anbefale å gjøre uten å prate med veterinær først.

 

KONG: Quest Star Pod


Quest star pod er en litt annen type KONG enn den klassiske vi så på over. Den utfordrer katten og hunden på en annen måte og er laget for å gi hjernetrim, men går også på å rense tennene til hunden/katten. Jeg fikk både KONG classic og denne av en veldig god venninne av meg til jul, som bruker mye av dette til sin hund, man vet at man har venner som kjenner deg godt når de gir deg julegaver som består av masse food puzzles og miljøberikelser til kattene mine, for den beste gaven jeg kan få er to lykkelige katter.


James viser under en måte man kan bruke denne på, den er fylt opp med VOM kattemat, hans favoritt mat.


 

DYI Food Puzzles for våtfôr


Dette trenger ikke å være komplisert, men man må huske på trygghet når man lager matpuslespill selv. Jeg har brukt her to krukker som er kjøpt på Søstrene Grene som jeg ofte oppbevarer maten dens i, når en boks er åpen. Om du ønsker å prøve dette hjemme kan du bruke mange forskjellige ting å putte maten i, men tenk kan denne skade katten min? Jeg kjente først på kantene på krukkene at de var hele og fine, de er laget i ganske tykk glass så er ikke lett å knuse mens den er på gulvet. Derfor valgte jeg disse.


Det eneste du gjør er å fylle kantene på dem og smører det ut, jeg har lagt en på siden og en stående. Men begge kattene mine er mette etter å ha lurt til seg litt mat i dag. Så ikke lett og demonstrere så mye, men legger med en kort video under om hvordan vi laget dette og James demonstrerer litt for dere.


Jeg legger med en link til DIY våtfôr under som dere kan sjekke ut og prøve om dere ønsker. Gjerne tagg oss i deres poster på Instagram og Facebook så vi kan se hva dere finner på og kunne dele med andre.


Trykk på bildene under for å komme til siden:


 

Luna


mine private bilder

Til slutt ønsker jeg å dele noe med dere fra min tid i Afrika. For dere som ikke kjenner meg så har jeg jobbet en del med ville dyr i Afrika, Australia og Kina. Og jeg har brukt mye tid på miljøberikelser, food puzzles og aktivisering for disse dyrene. Jeg vil i dag dele med dere en type Food Puzzle jeg brukte på en sort leopard som jeg fostret opp siden hun var 4 måneder og fått æren til å se henne vokse til en vakker frøken. Hun heter Luna og er en av grunnene til at Måne heter Måne. Luna er en lang historie som jeg gjerne vil dele med dere om dere ønsker å høre det. Så gi meg beskjed om dere ønsker å høre om de ville dyrene jeg har jobbet med, for det er en stor del av livet mitt og grunnen til at jeg jobber med katt i dag.


Men over til Food Puzzles til Luna min ¨lille leopard¨. En gang i uka dro vi som jobbet på farmen inn til butikken og handlet mat. Jeg hadde alltid miljøberikelser i hodet om hva jeg kunne bruke til Luna og det letteste å gjøre var å kjøpe gresskar i flere fasonger og størrelser som vi kunne fylle med mat. Jeg skjærte ut innmaten og fylte opp med rå kylling som var hennes favoritt. Hun elsker dette og dere kan se litt i videoen under hvordan hun lekte med dette. Luna er den smarteste katten jeg noen gang har jobbet med og dette var lette ting for henne å løse, så hun stimulerte meg like mye som jeg gjorde med henne fordi jeg hele tiden måtte finne på nye miljøberikelser som kunne utfordre henne til å bruke hele seg selv og tenke litt.

Som dere vil se i videoen under så har hun mye leker inne hos seg, dette er leker laget for store kattedyr og er veldig motstandsdyktige. Hun er også veldig spesiell og har vokst opp med en bamse (løve) som liten fordi hun var alene etter søsteren hennes døde noen dager gamle og hun selv var veldig svak. Dette er noe hun har satt så pris på og har alltid vært veldig forsiktig med og hun har enda en bamse her (tiger) i en alder av 1 år. Det er ikke noe jeg kan anbefale andre enn Luna og hun var den eneste som hadde dette fordi vi så hvor viktig det var for henne.

Jeg har mange flere videoer å dele om dere ønsker det.

Med store luft klemmer fra Trine, Måne og James355 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page