top of page

Katter til Adopsjon i Juli/August

Oppdatert: 13. jul. 2020

Som mange vet så er jeg aktiv admin for både Kattens Atferd og Helse som er en side for katteiere hvor de kan spørre om råd og hjelp fra andre katteiere og oss i admin/moderator team, Mens Kattens fremtid i Norge er en side som ble dannet for å samle alle organisasjoner og fagfolk innen katt for å jobbe mot å øke kattens status i Norge, spesielt med tanke på å få inn obligatorisk ID-merking og fremme kastrering. Selv om vi er langt fra å vinne krigen på dette stadiet, så ser vi en stor fremgang både på politisk nivå, men også på katteeier nivå ved å øke kunnskap og dele budskaper.


Cat Office støtter derfor organisasjoner og deres fantastiske innsats, så i samarbeid med Kattens Atferd og Helse sin gruppe så skal vi prøve ut et lite prosjekt fremover. Vi kommer derfor til å bruke dette blogginnlegget som vil oppdateres ca en gang i måneden som tar for seg katter til adopsjon rundt om i Norge. Vi legger også med link til Kattekartet som Kattens Fremtid i Norge og Jesperpus laget for å gjøre det lettere for dere å finne organisasjoner og kattehotell i nærheten av dere som dere kan bruke aktivt fremover i ulike situasjoner.


Grunnen til at vi har så mange husløse katter i Norge er fordi kattens status er lav og eiere tar ikke ansvar for å kastrere og ID-merke kattene sine. Så sett et godt eksempel for andre å være en god katteeier ved å kastrere og ID-merke dine katter.


Ønsker du å hjelpe, men ikke har mulighet til å adoptere kan du lese blogginnlegget 10 måter du kan hjelpe husløse katter på i en hektisk hverdag.


Vi minner også på å skrive under på oppropet for obligatorisk ID-merking som du kan finne her: Obligatorisk ID-merking


Er du fra en organisasjon som ønsker å fronte dine katter på innlegget så ta kontakt med oss på mail: kontakt@catoffice.no


Kattekartet

Kattekartet er laget for at dere som ønsker å gjøre en forskjell lettere kan finne steder i deres område hvor dere kan bidra med det som dere har mulighet til. Om dere leter etter et nytt familie medlem og ønsker å adoptere, om dere ønsker å være fosterhjem eller kanskje hjelpe til som frivillig. Eller for dere som ønsker å hjelpe til økonomisk, med donasjoner eller støtte på andre måter. Vi valgte også å ta med kattehotell fordi det skal være lettere for dere om noe skal oppstå som sykdom eller ferie så er det lettere for katteiere å velge kattehotell eller kattepass i stedet for å la katten være alene hjemme (noe som også er brudd på dyrevelferdsloven) men noe mange gjør. Vi minner også på at før dere skal la katten din bo på et annet sted eller ha kattepass er man selv pliktet til å sjekke ut stedet før man gir ansvaret til noen andre, og denne jobben må dere selv gjøre fordi vi ikke har mulighet til å sjekke hele landet for gode og dårlige steder.

Har du en organisasjon som hjelper katter eller driver du et kattehotell kan dere registrere dere på kattekartet her: Kattekartet registreringsskjemaStore nyheter!

Kattealliansen og Nye Katters beskytter i Jørpeland har nå slått seg sammen til en organisasjon slik at de kan sammen kan jobbe mot et felles mål med å hjelpe katter i Strand Kommune og i tillegg jobbe med å fremme og øke kattens status i sitt område. Dette er fantastiske nyheter for kattene i Strand.

Dere kan ta en titt på en video av alle kattene de har inne til adopsjon her: Kattealliansen Adopsjon.


Vi vil også ønske Travatan og Iselin fra Dyrebeskyttelsen Gjøvik og Toten masse lykke til i sine nye for alltid hjem og er så glad for at de endelig har funnet sine familier.Katter til Adopsjon Juli/August

Jeg minner på at dette er over hele landet så sjekk om disse kattene er i nærheten av deg eller bruk kattekartet over og sjekk ut en organisasjon i nærheten av deg om du ønsker å adoptere en katt.Sted: Gjøvik og Toten

Dyrebeskyttelsen Gjøvik Toten er en av Dyrebeskyttelsen Norge sine 27 avdelinger. De er en Frivillig organisasjon som jobber for å sikre dyrenes rettigheter og hjelpe hjemløse dyr og dyr i nød.


Denne måneden fronter vi to av de fantastiske katter som nå klar til adopsjon. Er det noen av disse to som føles som din katt eller at du ønsker å lære mer om organisasjonen ta kontakt med dem for mer informasjon her: Dyrebeskyttelsen Gjøvik Toten.Fredrik:

Fredrik er en fantastisk gutt på ca 2 år, han er kastrert, Id-merket og vaksinert. Han kom inn som en «vill» kattunge, men har nå utviklet seg til å bli en kose pus som elsker å bli kost med. Han sender med en liten melding også:

Heisann! Fredrik her! Jeg titter innom for å fortelle dere at jeg fortsatt venter på min nye slave. Jeg har det helt fint i Potespor, men drømmen er et hjem for alltid hvor jeg kan få all oppmerksomhet helt alene. Jeg kom inn som en «vill» kattunge, men nå elsker jeg kos og kan nesten ikke få nok av det.


Torgeir:

Torgeir er ca 2 år og er en veldig forsiktig gutt som elsker kos når han skjønner at hender ikke er farlig. Redd høye lyder og brå bevegelser, bør derfor komme til et rolig hjem med voksne mennesker som bruker tid på ham. Han er Kastrert, vaksinert og chippet og venter bare på et hjem hvor han kan få lov til å blomstre opp i sitt tempo med masse kjærlighet og tålmodighet.
Sted: Oslo og Akershus

Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus er en av Dyrebeskyttelsen Norge sine 27 Avdelinger. DOOA arbeider ut fra ideen om at dyr skal vises respekt, medfølelse og toleranse, samt at dyr har en egenverdi på lik linje med mennesket. De hjelper husløse dyr på mange nivåer.


Denne måneden fronter vi to av de fantastiske katter som nå er klare til adopsjon. Er det noen av disse to som føles som din katt eller at du ønsker å lære mer om organisasjonen ta kontakt med dem for mer informasjon her: Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus


Irma

Denne vakre og snille jenta på bare 6 år ble innlevert til en dyreklinikk for å avlives.

Grunnen var at hun ikke kom overens med de to andre kattene som bodde der fra før og tisset utenfor kassen. Heldigvis var det noen som overhørte dette og tok kontakt med oss. De synes det var fryktelig trist at en frisk og fin katt skulle avlives på et slikt grunnlag. Det syntes vi også og ville så klart gi Irma en mulighet til å fortsette å leve, hun ble sjekket for urinveisinfeksjon, noe hun ikke hadde. Irma har ikke hatt noen uhell siden hun kom til oss for 2 mnd siden. Hun var først i fosterhjem en måned, kun brukt kassen der, så vi var veldig spente på hvordan hun ville takle livet på Hjelpesenteret hvor det bor flere katter. Nå har hun vært på Hjelpesenteret en stund, og det går fortsatt bra. Hun trives ikke så veldig godt, men aksepterer å være der sammen med alle de andre kattene uten at hun tisser andre steder enn i kassen.

Irma er en sosial, rolig og kosete katt. Hun liker å være sammen med menneskene sine og sover gjerne i sengen din om natten. Hun passer fint til en litt rolig familie med ikke altfor små barn eller de uten barn. Irma er kastrert, chippet, øretatovert og vaksinert.


Har du trygge og gode utemuligheter og ønsker og gi Irma sitt for-alltid-hjem, ta kontakt på katt@dooa.no eller trykk her: IrmaSelje(mørk) og Milli (hvit):

ser etter et hjem sammen som kan gi kos, et hus å få sove godt i og masse omsorg.

Disse to jentene er kastrert, ID-merket og vaksinert og ser etter sitt for alltid hjem med med trygge utemuligheter.

Hilsen fra Selje:

Jeg er skikkelig glad i kos! Jeg kommer gjerne opp i sofaen med deg. Det hadde vært fint å få ligge tett inntil noen som passer på meg. Kanskje en som leker litt med meg? Milli og jeg koser og leker med hverandre noen ganger, men vi liker å sove hver for oss. Brå lyder og bevegelser gjør meg engstelig, så jeg er ikke så komfortabel med små barn. Men ellers er det bare å gi meg tid til å bli kjent med deg, så er jeg en veldig rolig pus!


Hilsen fra Milli:

Jeg finner meg veldig fort til rette i et nytt hjem! Jeg krever ikke mye oppmerksomhet, og liker godt å være alene. Men jeg har skikkelig lyst til å møte deg ved døren når du kommer hjem. Når jeg vil ha kos, legger jeg meg noen ganger strakt utover gulvet så du kan få stryke meg på magen. Gjerne klø meg bak øret, også. Det er favorittstedene mine å bli kost! I motsetning til Selje så takler jeg brå lyder og bevegelser veldig fint! En støvsuger i rommet plager ikke meg så lett, bare ikke kom for nærme. Jeg har mine grenser. Jeg har heller ikke alltid lyst på kos, men jeg setter veldig pris på det når jeg først vil ha det.


Føler du at disse to vakre jentene over er ditt nye familie medlem eller vil lære mer om disse, ta kontakt på katt@dooa.no eller trykk her: Selje og MilliSted: Jørpeland i Strand Kommune

Kattealliansen er en liten frivillig organisasjon som arbeider for å redde hjemløse katter i området og redusere antall kolonier med syke katter. Så om du ønsker å lære mer om dem så trykk her: Kattealliansen


Denne måneden fronter vi 5 av de fantastiske katter som nå klar til adopsjon.

Yatzy, Ludo, Louie, Lomax og Amara leter etter sitt for alltid hjem og kanskje du er den de leter etter?


Louie og Lomax

«Brødrene Løvehjerte» som de også blir kalt ble reddet ut av et forlatt hjem sammen med 10 andre katter hvor tilstanden ikke var bra. De har derfor ikke hatt det så bra disse årene og krevde en del stell, veterinær tilsyn og tilvenning etter de ble reddet av Kattealliansen. De vil kreve litt oppfølging, men vil også være to fantastiske katter til en familie eller to som ser etter sin for alltid katt/katter.

Alder er usikkert men anslått å være mellom 4-5 år.


Lomax er en avslappet herlig gutt som kan ligge i senga si i timesvis og bare nyte livet. Han har lys baby stemme og bruker den gjerne for å smigre til seg en godbit og han elsker kylling.


Louie (mest hvitt) er veldig leken og kontaktsøkende når han først stoler på deg. Om kvelden vasker han gjerne hånda til fostermor. Han er nok også den mest pratsomme av guttene. Vi mistenker at han kan ha opplevd noe vondt da han er ganske vàr på brå bevegelser nær fjeset sitt.

Ønsker dere å lære mer om disse to fantastiske brødrene så ta en titt på deres Finn.no annonse her for å lære mer om disse to vakre kattene: Louie og Lomax


Yatzy og Ludo

Disse to brødrene kommer opprinnelig fra en stor koloni, men fordi en snill dame tok seg av dem før de kom til Kattealliansen er de tamme og utrolig glad i kos og lek. De er ca 1 år gamle nå. Ludo som er svart og hvit har en utrolig skjønn lys babystemme og han digger å ligge i vasken på badet og det å få kos. Yatzy er en grå og pratsom tabby som er veldig nysgjerrig og kosete, han jakter på alt som beveger seg.

Begge kattene er utrolig hengivne og liker livet på fanget til sine fosterforeldre og elsker å gi de kos og nuss for å vise hvor mye de bryr seg.

Det perfekte hjemmet ville ha vært hvor disse to kan flytte sammen, men de er sikre katter og vil klare å bli adoptert hver for seg.


Ønsker dere å lære mer om disse to fantastiske brødrene så ta en titt på deres Finn.no annonse her for å lære mer om disse to vakre kattene: Yatzy og Ludo.


Amara

Informasjon fra fostermor: Amara blomstrer i fosterhjemmet sitt. En godt voksen jente, men innerst inne er hun enda bare et lekent barn. Hun er kjempemorsom når hun leker med kulebanene og flere ganger til dagen lekeslåss hun med Onkel Oskar og de andre kattene i huset. Da hopper hun rundt på bakbeina som en kenguru og vrenger seg i lufta. På kvelden kommer hun opp i sofaen for å kose med med meg. De som en dag adopterer henne må være innstilt på å være tålmodige med henne. Hun er veldig sky rundt nye folk, men gud for en herlig personlighet hun har. De er heldige de som en dag ønsker henne velkommen inn i familien. Dette er en jente som virkelig fortjener et trygt og godt hjem med masse kjærlighet.


Høres det ut som Amara kan være din nye katt les mer om henne her: Amara758 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page