top of page

Har du et optimal dokassemiljø for din katt?

I Januar 2023 hadde vi fokus på kattens urinveier og dokassemiljø på sosiale media og på bloggen. Jeg legger derfor alle innleggene nå i et innlegg slik at dere slipper å skrolle på våre sosiale media kanaler.


Jeg legger inn en disclamer for jeg vet mange kommer til å skrive; "men dette er tull, det å ha mer enn en dokasse er unødvendig", og kommentarer som; "jeg har gjort det slik og slikt i alle år uten problem." Ja det kan fungere for noen, men det betyr ikke at det er et optimalt miljø for katten.

Det kan hende det også fungerer for katten din og det er helt greit.

Men mange katter har et ugunstig dokassemiljø som kan skape ganske mange atferdsproblemer på langsikt og det er få eiere som faktisk vet om hva et optimalt dokassemiljø er.


Tipsene er også laget for de som har hatt et miljø som de syntes fungerer i lenger tid, men som situasjonen kanskje nå har endret seg.


Som atferdskonsulent for katt har jeg brukt mye av disse tipsene til å løse atferdsproblemer spesielt uønsket urinering og markering. Så bruk tipsene og verktøyene som dere ønsker, og kanskje dere kan optimalisere dokassemiljøet for deres katt.


Jeg er ikke veterinær og vil også minne på, at begynner katten din å tisse utenfor kassen eller endrer atferd er det første steget å ta kontakt med veterinær. Katter bruker ofte uønsket urinering og markeringer til å fortelle oss at noe er galt eller noe er ikke optimalt for dem. De gjør aldri dette for å være slem og de skal aldri straffes for dette.


Les gjerne om urinveimsproblemer hos katt i blogginnleggene under:Les også mer omTips til å optimalisere dokassemiljøet til kattene våres.

Dokasse tips

Trykk på > for å se alle bildene med tekst


Kattesand tips

Trykk på > for å se alle bildene med tekst
Urinveisproblemer hos katt

Trykk på > for å se alle bildene med tekst


Ønsker du å lære mer?

Om det er flere tema dere ønsker vi skal ta opp i 2023 så gjerne send oss en pm på sosiale media eller en mail på kontakt@catoffice.no så skal vi sette det på lista vår.
Følg oss gjerne i linkene under for mer kunnskap, tips eller om du trenger hjelp til atferdsproblemer hos din katt.


272 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page