top of page

Har du gitt din katt et optimalt kloremiljø?

Mange tenker at det ofte holder med en liten klorestolpe eller et klorebrett, men det mange katteeiere ikke har helt forstått er at det å ha riktige og varierende kloremuligheter er faktisk utrolig viktig for kattene våre.


Vi møter deres naturlige behov for markering og stelling av klør inne!

Akkurat som et tre trenger katten å strekke seg så lang den er og klore til.
Vertikale kloremuligheter

I dag skal vi se litt på de mest vanlige kloremulighetene kattene våres har, men her kan man gjøre så mye. Kattifisering også kjent som Catification handler om å legge tilrette for din katt i ditt miljø. Å her er det så mange kule muligheter at man må kunne finne noe som gjør katten din lykkelig samtidig som du har ditt drømme hjem.


Før vi begynner så vil jeg anbefale dere å lese noen andre innlegg jeg har lagt ut før som kan gi litt bedre forståelse av kattens poter, feromoner og hvorfor pus trenger å klore.

Det er naturlig for en katt og klore på bakken eller på liggende overflater.
Horisontale kloremuligheter

Nå skal vi se litt på de ulike kloremuligheter og hvorfor dette er noe kattene elsker å bruke.

Lukt er viktig for katter og duft kjertlene mellom tredeputene skiller ut feromoner som de setter av når de klorer, noe som skaper velferd og gir en trygghetsfølelse for pus, men de kan i tillegg få kvesset klørne sine selv. Det å ha riktig kloremuligheter hindre ofte uønsket atferd, slik som kloring på møbler. Det finnes mange alternativer på markedet av slike klorestolper, klorebrett, kloremøbler, klatrestativ osv noe vi skal se på mer under. Men det er viktig å huske på at det er høyt nok, men også stødig og trygt for pus, samt at plasseringen er utrolig viktig. Husk at katter ofte ønsker å ha oversikt over et rom, være i nærheten av sosiale områder bare fra høyden, samt de fleste katter elsker å se ut og observere verden. Så det er litt ting å tenke på når man skal plassere et klorestativ. Med klorestolper er ofte sosiale områder slik som ved steder vi setter mye lukt av viktig slik som ved sofaen, sengen eller ved kontorbordet.Atferdsproblemer hos katt!

Jeg minner også på at det å gi katten din nok og riktige kloremuligheter er også forebyggende eller hjelpende om atferdsproblemer som kloring på møbler oppstår. En katt klorer ofte på møbler for en grunn og ofte er det fordi de har for lite å klore på eller at kloremøbler ikke står på riktig sted, som er viktig sone for katten å markere på, slik som steder som vi setter av mye lukt er vanlig for kattene og ville markere litt ekstra slik som sofaen og senga. Om vi skal fjerne en mulighet for å klore på noe så må vi alltid tilføye noe i dette området de får lov til å klore på for behovet vil fremdeles være der i området.


Trenger dere hjelp med å løse atferdsproblemer slik som kloring på møbler så ta gjerne kontakt med oss og sett opp en konsultasjon slik at vi kan hjelpe dere med å finne en mulig løsning for dere.Følg oss gjerne i linkene under for mer kunnskap, tips eller om du trenger hjelp til atferdsproblemer hos din katt.


Eller du kan skanne QR-koden under og komme til alle linkene våres!


Mvh Trine, Måne og James

Comments


bottom of page