top of page

Hvordan fjerner man kattetiss på en riktig måte? Å hva må man unngå!

Har du en katt som enten har hatt et uhell inne med å urinere utenfor dokassen? Eller at dere har et problem med markering eller uønsket urinering i hjemmet? Så er dette innlegget for dere.Kattens urin er bygget opp slik at den ikke er lett å fjerne med vanlig vaskemidler. Selv om vi kanskje ikke lukter det etter vanlig vaskemidler så vil katten ofte lukte det og dette kan føre til gjentatt urinering eller markering på disse områdene. Så første steget når dette problemet oppstår er å vaske urinen bort i dybden slik at vi ikke lager en ond sirkel for kattene våres.


Men selv om vasking ofte er steg en for oss mennesker, er det viktig å finne ut hvorfor pus gjør dette og finne en løsning for atferdsproblemet. For en katt tisser ikke inne for å være slem, den prøver å fortelle deg at noe er galt. Om det er at den er syk, har et ubehag eller har smerter? eller om det er noe i miljøet eller psykisk som de sliter med, er det aldri de som er ondskapsfulle. Det er en årsak til dette og det er ofte den vanskeligste delen som atferdskonsulent å finne. Som oftest når vi vet hvorfor kan man i de fleste tilfeller finne en løsning som passer for akkurat din katt. Så trenger dere hjelp så ta gjerne kontakt med oss i linken under eller skann QR- koden


I dette innlegget tar vi for oss vasking av urin og markering, men les gjerne innleggene som alt er på bloggen under om kattens optimale dokassemiljø, samt lære litt mer om naturlig doatferd hos pus. Samt litt innlegg om FLUTD som er problemer med urinveier. Linker disse under:

Ønsker du å lære mer?

Om det er flere tema dere ønsker vi skal ta opp i 2023 så gjerne send oss en pm på sosiale media eller en mail på kontakt@catoffice.no så skal vi sette det på lista vår.


Følg oss gjerne i linkene under for mer kunnskap, tips eller om du trenger hjelp til atferdsproblemer hos din katt.

Mvh Trine, Måne og James

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page